ouder-kind traject

dit prachtige traject ontwikkelde ik vanuit mijn verlangen om kloppende verbindingen te bekrachtigen en positieve dynamieken te ontwikkelen tussen ouders en kinderen

welkom

Als ouder doen we ons best om het ouderschap zo goed mogelijk te doen. Om onze kinderen een zo goed mogelijke start te kunnen geven in het leven. We willen dat kinderen kind kunnen zijn en als ouder willen we goed voor hen zorgen, hen tegelijk stimuleren tot zelfstandigheid én ondersteuning geven aangepast aan hun leeftijd. Een balansoefening dus.

Je merkt aan jouw zoon of dochter dat het niet goed in zijn of haar vel zit. Je maakt je steeds meer zorgen. Het heeft zijn weerslag op jou of het gezin. Het loopt niet vlot, er is vaak onrust of weerstand.

je merkt bij je kind één of enkele van onderstaande signalen

groot verantwoordelijkheidsgevoel
te perfectionistisch
te zorgzaam, soms wat bemoeiend
piekert veel, maakt zich zorgen
veel angsten met een impact op het dagelijkse leven
wordt overspoeld door intense emoties
snel overprikkeld
moeite met veranderingen
onzeker en snel opgeven, faalangstig
moeilijk contact mee te maken, je weet niet wat er vanbinnen omgaat
overmatig aanpassingsgedrag
weinig zelfvertrouwen
wordt gepest
komt niet op voor zichzelf

Met oog voor het systeem van het kind werk ik graag met het hele gezin. Het is van belang dat kinderen hun plek kunnen vinden en krijgen. Allereerst in het gezin, om van daaruit in de buitenwereld hun plek te vinden. Maar wat hoort daar dan bij, bij die plek? Hoe kunnen we als ouders onze kinderen ondersteunen in het vinden van hun plek?
Praktisch toepasbare theoretische inzichten worden onder andere meegegeven om thuis te verwerken, met behulp van materiaal gemaakt door toonaangevende professionals in het vakgebied. We leggen de link tussen deze theorie en de praktijk, het gedrag van je kind en de plek in het gezin. Wat je zelf hebt ervaren in jouw gezin van herkomst, is vaak wat zich herhaalt in het huidige gezin.

Een mooi uitgebalanceerde mix van groepsactiviteiten en individuele begeleiding komt aan bod.

Groepsactiviteiten met kinderen
Je kind leert zichzelf op een positieve, bekrachtigende manier goed kennen met behulp van de talentenmethodiek: wie ben ik en waar word ik gelukkig van. We leren emoties kennen en hoe we ermee om kunnen gaan. We spelen met onze fantasie en doen al eens een creatieve opdracht. Je kind krijgt inzicht in de plek die het inneemt in het gezin. Dit alles spelenderwijs, zo bouwen we aan veerkracht.
Deze activiteiten staan open voor alle kinderen en vinden plaats in de vorm van laagdrempelige kampdagen voor kleine groepjes kinderen tijdens de schoolvakanties. Het concrete aanbod wordt gecommuniceerd via mijn inspirerende nieuwsbrief.

Groepssessies met ouders
In een kleine groep van 6 ouders gaan we heel praktijkgericht aan de slag.
Aan de start van het traject maak je jouw verlangen voor jouw gezin concreet. Dit verlangen wordt meegenomen als basis voor de verdere vormgeving van het traject.
We maken een warme verbinding met onszelf en elkaar. Vanuit deze veiligheid doe je reflectieve opdrachten, individueel, per 2 of per 3. Je maakt bijvoorbeeld een opstelling met poppetjes en krijgt zo inzicht in jouw eigen familiesysteem en in de plek die jij daar innam. Je leert wat kinderen nodig hebben van jou als ouder en hoe je jouw kind passend kan ondersteunen, onder andere op vlak van grenzen, emotionele ontwikkeling en intens voelen. In elke sessie is er ruimte voor vragen.

Individuele sessies met ouders
In twee transformerende lichaamsgerichte energetische sessies voel en integreer je diepgaande heling van jouw familiale verbindingen. Opgeslagen emoties worden uit je lichaam losgelaten.

dit traject bestaat uit

een spelenderwijs intakemoment met jouw gezin
4 groepssessies (3u) met ouders (max 6 pers)
2 individuele sessies (90 min)
een helende ouder-kind opstelling met jouw gezin ter integratie en afronding van het traject
tussen de sessies door verwerf je inzicht via audio- en videomateriaal

prijs voor het traject (individuele sessies inbegrepen): 475 euro

data groepssessies editie voorjaar 2024
vrijdag 9 feb
vrijdag 1 maart
vrijdag 29 maart
vrijdag 26 april
telkens van 13u30 tot 16u30

je plant jouw individuele sessies en de helende ouder-kind opstelling in via mijn agenda

Indien nodig kunnen aanvullende therapeutische sessies rond relaties uit jouw familiesysteem ingepland worden. Dit maakt geen onderdeel uit van het traject. Kijk op de pagina “welkom mooie ziel” voor meer informatie.
Onder de foto lees je antwoorden op veel gestelde vragen.


inschrijven kan via email naar nele@heelvannele.be

antwoord op veel gestelde vragen

Kan ik dit traject ook zonder mijn gezin volgen?
Dat kan. Het is een grote meerwaarde om het traject te volgen samen met de andere ouder en één van de kinderen. De grootste en mooiste positieve impact op de verbindingen tussen jullie als ouders én die tussen jullie en de kinderen kan je maken als je met beide ouders deelneemt. Als de andere ouder niet open staat voor deelname, kan je het traject ook alleen volgen. In dat geval ligt de focus op de verbinding tussen jou en je kind. Jullie hoeven als ouders niet meer samen te wonen of een romantische relatie te hebben om deel te kunnen nemen aan het traject. De focus ligt op het ouderschap. Deelnemers merken echter wel dat de verbinding tussen ouders significant beter wordt door deelname aan het traject.
De prijs bij deelname van slechts één ouder blijft hetzelfde. Dit is de prijs per volwassene voor deelname aan de groepssessies en de individuele sessies.

Kan ik dit traject ook volgen als ik geen gezin heb?
Dat kan zeker. We hebben allemaal een innerlijk kind, waarop alles uit dit traject toepasbaar is. Het is een grote meerwaarde om het traject te volgen, ook als je (nog) geen kinderen hebt. In het traject kijken we naar jouw verbindingen met jouw ouders. Alles in het leven is terug te leiden tot deze relaties, alle mooie dingen én alle moeilijkheden. Het helen van deze verbindingen en ze shiften tot kloppende, warme connecties waarbij je jouw plek in het gezin van oorsprong kan innemen en je ouders goed boven je voelt, heeft een grote positieve impact op alle verbindingen die je hebt in je leven. Die met jezelf én die met mensen in je omgeving. Heling brengt je op de stroom van het leven en je kan jouw unieke zielenpad moeitelozer volgen.

wat als ik het gedrag van mijn kind niet herken in de inleiding hierboven? Heeft deelname dan zin?

deelname heeft dan zeker zin. Andere goede redenen om deel te nemen zijn bvb: je voelt intuïtief dat dit voor jou/jullie is, je wil groeien op je persoonlijke pad, je wil de dynamieken met je eigen ouders verbeteren, …

Vind je hier geen antwoord op je vraag of twijfel je nog of deelname iets voor jou is?
Neem gerust contact op om je vraag te stellen: nele@heelvannele.be