Yoga

Met de beoefening van yoga vinden we balans, niet alleen in het lichaam maar ook tussen lichaam en geest. We maken het lichaam sterker en flexibeler, krijgen meer energie en verhogen het bewustzijn. Het immuunsysteem en zelfherstellend vermogen van het lichaam worden gestimuleerd.
Er is in de lessen veel aandacht voor individuele begeleiding en een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

voor volwassenen

You do not need to seek freedom in some distant land, for everything already exists within your own body, heart, mind and soul.

B.K.S. Iyengar

We gaan in de houdingen op zoek naar precisie en een goede uitlijning. Ik houd rekening met ieders mogelijkheden en waar nodig ondersteunen we het lichaam met hulpmiddelen zodat houdingen toch haalbaar worden. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Je hoeft dus helemaal niet lenig te zijn!

“Ik volgde al eerder yogales, maar bij Nele ervaar ik telkens een veel diepgaandere ontspanning. Ook hou ik van de duidelijke uitleg in de houdingen. Zo weet je goed wat de bedoeling is en waar je op moet letten.”
Annelies D. – deelneemster yogales voor volwassenen

voor 60+

Rond de leeftijd van 60 jaar merken veel mensen dat hun lichaam aan het veranderen is. Je merkt het aan je houding, je bent wat trager, bouwt minder snel spierkracht op. Sommige spieren worden stijver en korter, en dat voel je in je gewrichten. Ook in deze levensfase kan yoga je lichaam goed ondersteunen. Regelmatige beoefening helpt om je jonger en fitter te voelen.

De lessen voor 60+ zijn net iets anders dan de lessen voor volwassenen: het tempo ligt lager en we gebruiken meer hulpmiddelen.

“Nele’s yogalessen voor 60+ zijn voor mij enorm verrijkend. Ze houdt bij elke cursist individueel rekening met lichamelijke beperkingen of kwaaltjes door oefeningen aan te passen indien nodig.
Ze helpt ons, op haar eigen subtiele manier van lesgeven, om onze fysieke en psychische grenzen te verleggen.
Ik gebruik haar lessen ook om mijn eigen innerlijke kracht te versterken. Door te focussen op ademhaling, op “in jezelf kijken”, kon ik rust halen om bvb een zware tandbehandeling te doorstaan of om de pijn bij een hevige buikgriep te verzachten.
Ook het meditatief vertellen dat ze bij Savasana (ontspannende eindhouding van de les) gebruikt is een techniek die helpt om moeilijke situaties te verwerken.”

Truus J. – deelneemster yogalessen voor 60+

“Ouder worden betekent dat het lichaam zich stilletjes minder actief settelt. Je ziet het opeens bij jezelf op een foto, of in de spiegel. Op zo’n moment las ik ook de oproep van Nele voor Yoga voor 60+ in Heusden. Corona zorgde voor oponthoud en nu ook voor onderbreking. Maar ik hoop heel snel de fijne yoga-lessen terug op te nemen bij Nele: op eigen tempo je lichaam terug uitdagen, elk spiertje te voelen en te gebruiken. Ik ben fan!”
Annie Van Poucke – deelneemster yogalessen voor 60+

voor kinderen

In een yogales voor kids oefenen we samen yoga door op avontuur te gaan. In een boeiend verhaal dat de fantasie van elk kind aanspreekt, gaan we op ontdekking in de wereld én in ons lichaam. We blijven in beweging door de yogahoudingen te doen die passen bij het verhaal. Na het actieve gedeelte van de les komen we tot rust, gebruiken onze zintuigen in een mindfulnessoefening, gaan we masseren of creatief aan de slag rond het verhaal.

“Beste Nele, Graag wil ik jou laten weten, hoe fijn Lenthe het vindt om wekelijks bij jou yoga te volgen. Het doet haar enorm deugd dat ze door jouw yoga-lessen zich kan ontspannen. Na een moeilijk moment kan ze teruggrijpen naar de ontspanningsoefeningen die ze bij jou aangeleerd heeft, deze kan ze thuis perfect toepassen.”
Anja Lemmens – mama van deelneemster aan yogales voor kids 8-12 jaar

Bekijk het meest recente aanbod aan groepslessen op de Facebookpagina van Yoga Nele en kom eens langs voor een proefles!
Passen individuele yogalessen in privé context beter bij wat jij op dit moment nodig hebt? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bekijken!